Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Бойко Борисов не се разпознава в разказа на Гешев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Народното събрание за срещите на Мария Габриел с политическите сили, отговори на твърденията на главния прокурор Иван Гешев, че е получавал обаждания, в които са намесени и семейството му, и от името на Борисов му е предлаган посланически пост. Всъщност изявлението на главния прокурор бе насочено почти изцяло срещу бившия премиер Борисов, неведнъж споменавайки го като “лицето Бойко Методиев Борисов”.

“Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Посланиците се назначават от президента. Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да е било, освен на него, когато стана атентата – да изразя съчувствие и загриженост и молба да намерят извършителите. И съчувствие към семейството – защото този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук.

Борисов е възмутен от думите на Гешев народните представители да се наричат “политически боклук”. “Това не е коректно.”

Иначе Борисов няколко пъти заяви, че на нито един прокурор и съдия не се е обаждал и никакви листчета не е пращал. Също така няма и къща в Барселона, което не веднъж е заявявал и преди, като призова или да започнат делото, или да го прекратят.

Борисов отговори на въпрос на News.bg, че не се плаши от повторен арест, защото подкрепата на хората е видна. Той допълни, че очакват резултати от заявеното от Гешев в интервюта, че до две-три седмици по знакови дела дали ще има резултат.

“Казали сме същото, което и останалите партии. Защо се озлобява срещу нас, не знам, но ми прави впечатление, че подминава другите партии. И Борисов попита защо в изявлението на Гешев нито веднъж не е чул името на Румен Радев, на другите политически лидери и партии?

Бойко Борисов заяви, че в нито едно от изказванията на Гешев не се е разпознал и го призова – “ако аз съм проблемът – да го реши”.

“Аз не чух нито Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух Възраждане, не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН и кой ли не още. Само аз съм му виновен – това разбрах”, обясни Борисов.

“Ако в България не накажеш Бойко Методиев Борисов нищо не е казано. Защо не каза за Румен Радев, защо не каза за Христо Иванов, защо не каза за Коцето от “Възраждане”, недоумява лидерът на ГЕРБ.

Борисов е убеден, че има сили, които витаят в опита за съставяне на правителство. Запитан кои са тези сили – Борисов отговори само, че витаят, но не знае кои са.

Той посочи, че 2-3 години се иска оставката на Гешев от всички политици. Борисов няма обаждане на човек от провинцията. “Аз на никого не съм се обадил, с никого не съм разговарял, на никого указания не съм давал, а единствено указанията е да окажа съчувствие, подкрепа за семейството му”, обясни още веднъж Борисов.

Симеон Янев

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button