Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

ГЕРБ и ПП се обединиха около кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС

Работни групи преговарят по законодателните приоритети

Росен Желязков ще бъде предложен за председател на Народното събрание – около това предложение са се обединили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предаде БГНЕС.

Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС подчерта, че очакват номинацията на ПП-ДБ за председател на Комисията по правни въпроси.

„Изборът на председател на НС и на председател на Комисията по правни въпроси е възможно да бъде на ротационен принцип, при условие че парламентът работи повече от 3 месеца“, категорична е тя.

Припомняме, работни групи на коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят по законодателните приоритети на НС. Беше обявено, че преди да се пристъпи към избор на председател на НС трябва да бъде уточнена законодателната програма.

“На тази маса обсъждаме само законодателната програма, а не сформирането на кабинет. Сформирането на правителство е въпрос на разговор между лидерите на партиите.” – коментира Николай Денков от ПП.

Източник: Фактор

Подобни публикации

Back to top button