Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Здраве
Популярно

Кои хора не трябва да ядат супа?

Супата отдавна се смята за здравословно и леко ястие, но при някои заболявания супата може да бъде нездравословна.

Мазна месна супа. Супите от мазна риба, карантии и домашни птици, са с високо съдържание на холестерол. Следователно, при атеросклероза и нарушения на сърдечно-съдовата система, такива супи трябва да се изхвърлят oт менюто ни.

Освен това подобни супи са вредни за хората със заболявания на черния дроб и панкреаса.

 

Невероятен случай! Зъби порастнаха в мозъка на 4-месечно бебе

Супи с гъби и боб, месни бульони. Препоръчва се да се отказват такива супи на хора с подагра. Тези видове супи са източници на пурини – вещества, които изострят развитието на подагрозни процеси.

Оризови супи. Те са противопоказани при хора с диабет.

Митове за отслабването: Защо броенето на калории и био храните не са ключ към загубата на тегло

Супа от киселец Учените заключиха, че след термична обработка оксаловата киселина става неорганична и образува съединение с калций, в което хранителната й стойност се разрушава. Освен това оксаловата киселина е в състояние да се натрупва в тялото и да се утаява под формата на кристали, отложени в бъбреците и пикочния мехур под формата на камъни.

Всякакви супи. Те са полезни само за хора със силен стомах и ниска киселинност. При наличието на пептична язва, язва на дванадесетопръстника или проблеми със стомаха, свързани с повишената им киселинност, супите лесно могат да навредят.

Източник: Zdrave.to

Подобни публикации

Back to top button