Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноТОП новини
Популярно

Лесно ли е да водиш кон терапевт?

Центърът за терапевтична езда „Приятели на Зита” набира доброволци, които да помагат в базата в с. Кокаляне, например като водачи на конете, с които се провеждат сесиите.

В конната база се помага на деца с различни проблеми в развитието – психо-емоционални, когнитивни, поведенчески, езикови, а така също и с двигателни затруднения, обясни пред Радио София Веселина Фелдман, психолог и основателка на центъра:

В България няма обучителна система и специалистите, които могат да работят с конете и децата, са много малко. Терапията е ефективна, но е резултат на скъпи инвестиции, нуждае се от подкрепа.“

Фелдман допълни, че търсят доброволци, но все пак воденето на кон е много специфична работа, съпроводена и с други дейности. Изисква се обучение и време за опознаване на тези красиви животни.

Работата на доброволците е динамична, включително и за груповите терапии на деца с коне. Човек трябва да обича природата, да е физически здрав и силен, да бъде отговорен.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button