Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Нинова пак критикува Борисов – обърнал логиката на разговорите

БСП са получили покана от кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел за среща, която ще се проведе в четвъртък в Народното събрание. Социалистите ще се отзоват на поканата, макар и в нея да липсва каквато и да е конкретика, а чак след разговорите ще бъде инициирано вътрешнопартийното допитване до членовете на “столетницата” дали партията да подкрепи първия мандат. Това каза в кулоарите на парламента председателят на БСП Корнелия Нинова.

“Какво ще обсъждаме – програмата на ГЕРБ ли, програмата на ПП/ДБ ли? 5 национални приоритета ли? Което не е нейна работа, тези приоритети трябваше да ги уточним на лидерската среща. Очакваме ред в хаоса, както казват от ГЕРБ, защото с този си ход само го задълбочават. Трябваше по друг начин да се подходи”, коментира тя. “Събрахме се, обсъдихме предложението на ГЕРБ. Смятаме, че г-н Борисов направи поредната грешка. Ние предложихме, и така разбираме политиката по принцип, да има една лидерска среща, на която да се обсъдят най-важните 5-6-7 приоритета за България и да потърсим там съгласие. И ако го постигнем, да си поставим разумни срокове за изпълнение на тези задачи. И едва тогава да търсим премиер, министрите, които да могат да свършат тази работа”, добави Нинова.

Лидерът на БСП изрази съжаление, че Борисов “обърнал пирамидата” и вместо първо да се постигне съгласие по приоритети, а едва след това да се предлагат имена, той лансирал Мария Габриел за проектопремиер.

“Трябва да има конкретика, какво да питам в момента членовете на партията? Какво да го питам, като и тук в парламента партиите не знаят какво се случва? Няма да хабя партийна енергия за глупостите на ГЕРБ”, отговори на въпрос на news.bg тя кога ще стартира вътрешнопартийното допитване.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button