Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаТОП новини
Популярно

Очакват повече дефектирали машини на тези избори

Под 1% от машините на предишния вот не са сработили. Това обясни пред БиТиВи Стоил Цицелков, член на обществения съвет към ЦИК. Сега обаче той очаква повече дефектирали машини. Производителят е отправил предупреждение, но от коментара му стана ясно, че мерки явно не са предприети. Не са направени актуализации с флашките и с принтерите.

Според Цицелков законодателят трябва да реши дали да отпадне забраната за обявяване на резултати преди края на изборния ден. Той критикува интерпретациите по места как да изглежда паравана за гласуване. Цицелков изтъкна, че все още параванът в някои секции е тъмна стаичка.

СЕМ ще следи за агитация и обявяване на екзитполове преди края на изборния ден, посочи и Габриела Наплатанова, член на СИК. Ще се следи и за агитация в изборния ден, както и за език на омразата.

Над 60% от избирателите искат своевременно да научават резултатите от вота, а не да чакат края на изборния ден. Проблем за СЕМ е регулацията на социалните мрежи заради неуредици в закона.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button