Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Празничен водосвет по случай 70 години УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”

На 7 април честваме световния ден на здравето. В този ден УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” отбелязва своя 70-и рожден ден. По този повод в лечебното заведение бе отслужен празничен водосвет, който бе извършен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. На църковното последование присъстваха д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, ръководствтото на болницата, лекари и медицински сестри.

Водосвет в Пирогов, Поликарп

Епископ Поликарп поздрави лекарите с годишнината, като отбеляза, че болница “Пирогов” е най-разпознаваемото здравно заведение в държавата. Той изказа благопожелания от името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и преподаде на лекарите патриаршеския му благослов.

“За мен тези 70 години са емблематична годишнина. “Пирогов” е наследник на първата червенокръстка болница, създадена след Освобождението. Т.е. “Пирогов” е стълб на здравеопазването в България от Освобождението насам в различни форми” – каза изпълнителният директор Димитров.

“Седем десетилетия болница “Пирогов” е най-добрата и успешна болница. Това е период, в който лечебното заведение се утвърди като водещ стълб в здравната система у нас и школа за едни от най-добрите, всепризнати специалисти. Това се случва благодарение на вас и вашия професионализъм! Продължавайте да работите упорито и целенасочено за доброто име на болницата, за мястото ѝ като модел на подражание!” – каза още директорът, оръщайки се към присъстващите медици.

Текст: Весела Игнатова

Снимки: протойерей Костадин Тренев

Източник: Софийска света Митрополия

Подобни публикации

Back to top button