Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Мнения
Популярно

Ротация? Вече няма смисъл

Днес се даде пореден и последен шанс преди избори, заяви политологът Цветанка Андреева

Днес се даде поредният, но последен шанс преди управляващите да тръгнат на избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сложи край на „сглобката” като управленска формула. И предложи пропорционална на депутатите коалиция, която да е с цял мандат. Ротацията сама по себе си вече е безсмислена. Това заяви политологът Цветанка Андреева пред Нова.

„Алтернативата на предложението са предсрочни избори. Дали коалицията ще се случи сега, или след вот – тя остава безалтернативна. Борисов успя да превърне кризата във възможност. Работи като по политически учебник. Зад сърдитите му думи стои ново съживяване на властта. Той гледа на довчерашния си неясен партньор като на коалиционен. Предлага се вече да има ясно носене на отговорност”, заяви тя.

По думите на Андреева политическият тон се е влошил, защото е имало шантаж – меморандумът. „И двата партньора казват, че отиват на избори, а не, че ще търсят нов формат на управляващо мнозинство. Това показва, че потенциално гледат един на друг като на партньори с общи цели. Скандалът и ултиматумите изместиха разума. Евроизборите вкарват политиците в контекст на предизборна кампания”, смята политологът.

Източник: Лупа.бг

Подобни публикации

Back to top button