Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Софийска филхармония: София квартет забъркват Коледна бъркотия в зала България

Традиционно най-стария квартет на Софийската филхармония поднася куп изненади за гостите на събитията „Концерти с дрескод“.

Традиционно най-стария квартет на Софийската филхармония поднася куп изненади за гостите на събитията „Концерти с дрескод“.

На 20 декември в Камерна зала България от 19:00 ч., музикантите ще изпълнят Струнен квартет № 4, оп. 44 на Феликс Менделсон-Бартолди, танга, валсове, евъргрийни и премиерни за страната произведения.

„София квартет“ предизвиква зрителите с дрескод в цвета на златото, а от своя страна артистите обещават коледно настроение, безкомпромисно качество на изпълнението и много изненади.

Името „София квартет“ е символ на качество – ансамбъл на световно ниво с многобройни изяви у нас и в чужбина, богата дискография и 40-годишна история.

Днес, обновен с едни от най-добрите инструменталисти в България, квартетът включва цигуларите Василена Милева – част от състава на първи цигулки в Софийската филхармония. Йордан Димитров (втора цигулка в квартета) е концертмайстор на Софийски солисти. Любомир Ников (виолончело) е концертмайстор на Софийска филхармония, а  доайенът на състава Валентин Геров е една от най-добрите първи виола на България, водач на виолите в оркестъра „СИФ 309” за записи на филмова музика, удостоен с редица отличия, сред които „Златна лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци, наградата „Музикант на годината“ на предаването на БНР „Алегро виваче“ и Държавното отличие „Златен век“ за големи заслуги в областта на културата.

Билети на касата на зала България и в Ивентим.

Подобни публикации

Back to top button