Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаПрепоръчани

Столичната община е готова да купи камери на Пътна полиция

Столичната община е готова да купи и да дари на "Пътната полиция" камери, които измерват скоростта на движение.

Това заяви кметът на София Йорданка Фанъдкова във връзка с тежката катастрофа на столичния бул. “Сливница” с двама загинали младежи, цитирана от БНР.

“Булевардите на София са се превърнали в скоростни писти. Затова настоявам за строг контрол от страна на КАТ. Няма друг начин. Което е необходимо, ние правим и ще продължим да правим, но истинската причина е високата скорост по нашите улици. Хиляди нарушители, които остават ненаказани, това не може да продължава повече”, посочи тя.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заяви пред Нова ТВ, че таблата за скорост засичат ужасяващи нарушения. Само за месец на бул. “Сливница” са засечени 13 000 нарушения на скоростта, като най-бързо преминалият автомобил се е движел със 148 км/ч.

Друг пример е Околовръстното, където за месец над 60 автомобила са засечени да се движат с над 200 км/ч.

“Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда, след като в София има 1 милион автомобили. За 70 000 коли трябва да следи една патрулка”, обясни той.

От 7 юли 2022 г. (на 5 юли Георги Семерджиев предизвика катастрофата на бул. “Черни връх”, в която загинаха две момичета – на 22 и 26 години – бел. ред.) при всякакви поводи СОС искаме от МВР повече жива сила по улиците на София.

“От катастрофата на бул. “Черни връх” до днес нищо не се промени в отношението на МВР. В София има три камери за скорост. Как ще контролират скоростта, без да глобяват?”, попита председателят на Общинския съвет.

По думите му не може навсякъде да се сложат “легнали полицаи”, особено по трасетата на градския транспорт, както и че до днес няма нито една нова стационарна камера в София.

“Подготвихме законопроект да дадем на Пътна полиция достъп до тези над 600 камери, които има общината, за да могат да глобяват през тях”, каза още Георгиев.

Източник: OFFNews

Подобни публикации

Back to top button