Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Тримата българи в Лондон са арестувани по сигнал на журналиста Христо Грозев

По сигнал, подаден от разследващия журналист Христо Грозев, са били арестувани тримата българи в Лондон, съобщи бТВ. Те са разследвани за шпионаж в полза на Русия от британските власти.

А от официално съобщение на българската прокуратура стана ясно, че и обвинението заедно с ДАНС работи по случая още от март тази година, но подробности не могат да бъдат изнесени заради класифицирана информация.

Сигналът е подаден от Грозев в началото на 2023 година. Подадената информация обхваща поне 14 години, защото и тримата се подвизават на Острова още от 2009 г. Смята се, че те са поръчвали на хора в България да наблюдават дейността на разследващия журналист, както и кога напуска страната. С извършителите вече са водени разговори.

Сигналът обхваща поне 14 години, защото и тримата са в Лондон от 2009 г. Смята се, че те са поръчвали на хора в България да наблюдават дейността на Грозев в периодите му на кацане и заминаване от страната. С извършителите вече са водени разговори. Според събраните данни, публикувани в Би Би Си, и тримата работят за руските секретни части.

Единият от задържаните е работил известно време като съветник в българското Министерство на енергетиката, а от БЕХ са потвърдили пред медията, че става въпрос за няколко месеца между 2008-2009 година. От прокуратурата казаха, че има данни за извършвана експертна дейност от страна на Орлин Русев в Министерството на енергетиката до 2009 г., когато той е заминал за Лондон.

Източник: Novini.bg

Подобни публикации

Back to top button