Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

1342 танцьори извиха пред НДК най-дългото хоро

Уникален спектакъл по повод Световния ден на танца изнесоха в София 1342-ма танцьори от над 50 танцови клуба. На площада пред НДК 1342 души – от колкото години я има България, се завъртяха в най-голямото досега хоро, играно в столицата. На хорото се хванаха и граждани. Идеята и организацията е на хореографа Христо Димитров и неговия ансамбъл “Българе”, а целта е чрез танца България да покаже на света как може да се живее заедно, съобщи БГНЕС.

„Такова предизвикателство в моя живот никога не съм имал. Да направиш един спектакъл, в който да участват 1342-ма танцьори, но не да излизат един след друг на сцената, а да бъдат във взаимовръзка и да изпълняват един общ сценарий и режисура – не съм виждал такова нещо, нито в Зала 1 на НДК, нито Националният дворец някога е виждал нещо подобно”, коментира Христо Димитров. “На 29 април, Световният ден на танца, в София се прави едно огромно хоро, което да бъда послание на нас, българите, към останалия свят за това как трябва да живеем. Защото нещо тоя свят го объркахме много. И мисля, че едно такова послание ще повлияе положително“, добави ръководителят на “Българе”.
Идеята е инициативата да стане ежегодна. “Енергията на 2000-3000 души, хванати за ръце, за да танцуват, е просто невероятна”, коментира още Димитров.

Източник: СЕГА

Подобни публикации

Back to top button