Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Директорът на Народния театър съди Камен Донев, Валери Йорданов – него

Две дела във връзка с напрежението и скандалите в Народния театър са образувани в Софийски районен съд

Две дела във връзка с напрежението и скандалите в Народния театър са образувани в Софийски районен съд, пише правният сайт “Лекс”. Скандалът завърши с уволнението на Александър Морфов, а впоследствие бе създадено и Движение от подкрепящи го актьори. Режисьорът на Народния театър е получил заповед за освобождаването си.

Първото дело е по иск на актьора Валери Йорданов срещу директора Васил Василев. Йорданов твърди, че здравословното му състояние сериозно се е влошило, след като научил, че е започнала проверка срещу неговия “духовен баща” Александър Морфов. Заради това той е завел дело за претърпени неимуществени вреди като претендира обезщетение от 10 000 лв., но засега е предявил частичен иск за 1000 лв.

Второто дело е по тъжба на директора на театъра, който се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред бТВ нарекъл Василев “мижитурка”, “човечец” и казал, че “не е читав човек”. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button