Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Мнения
Популярно

Фандъкова: Отговорността е на кмета. Изборът на председател в СОС не решава политическата криза

„Властта е в тези, които управляват – в кмета, неговия екип и от районните кметове. Те са длъжни да си осигурят мнозинство с диалог и взаимни компромиси, ако искат да изпълнят програмата си. СОС трябва да приеме, подкрепи или обори тези решения“. Това каза бившият кмет на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

„Всички предложения, които ПП-ДБ-СС даваха, бяха за председател от тяхната група. И ето – беше избран човек от тях, но политическата криза ще се реши тогава, когато има управленско мнозинство“, категорична бе тя.

Фандъкова припомни, че сглобката на национално ниво се е случила с компромиси – в изпълнителната власт са хора на ПП-ДБ, но парламента и комисиите се управляват от опозицията, за да има взаимен контрол.

Според нея много силно се надценява ролята на председателите на общинските комисии в СОС. Докладите, които се гледат в комисиите се разпределят от председателя на общинския съвет. Ако председателят не разпредели един доклад, няма как да се гледат в самите комисии, обясни Фандъкова.

Очаквам управляващите да проявят разум, да успокоят тона, който отново се взриви. Цялата кампания говориха, че ще управляват с плаващи мнозинства. Ето, вече сме в тази ситуация. Тази политическа криза може да доведе до спиране на темпа, който заложихме, предупреди бившият кмет на столицата.

Тя обясни, че трудно е свикнала с отпадането на отговорността като кмет на София, но грижата за града ще остане винаги.

„Познавам добре проблемите, решенията, но не винаги са необходими, а е необходим опит и диалог – нещо, което в момента в Столичния общински съвет не се случва“, коментира Фандъкова.

„В момента съм се ангажирала със Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, аз съм негов член от години. Целите му са да обучава млади хора. Партията ГЕРБ беше създадена на основа на сдружението. Организирам обучението на младите кадри“, добави още тя.

Източник: TRIBUNEhttps://tribune.bg/bg/obshtestvo/fandakova-otgovornostta-e-na-k/

Подобни публикации

Back to top button