Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Калъчдароглу е подложен на натиск след загубата от Ердоган

Той трябва да запази обединен тромавия опозиционен алианс за местните избори през март догодина

След като не успя да се възползва от момента и да нанесе поражение на президента Реджеп Ердоган на изборите в Турция, Кемал Калъчдароглу е изправен пред въпроси за лидерството си и пред предизвикателството да запази опозиционния алианс преди местните избори през март 2024 г., пише Ройтерс.

Според някои членове на партията, анализатори и избиратели Калъчдароглу, кандидатът на опозицията на втория тур на президентските избори в неделя, ще трябва незабавно да пренасочи вниманието си върху запазването на контрола върху големите градове в Турция на местните избори.

Но след загубата му от Ердоган, който беше смятан за силно уязвим заради кризата с разходите за живот, много членове на опозицията и привърженици са разочаровани, търсят други варианти и обмислят смени на ръководителите.

„Резултатът не беше изненадващ, тъй като опозицията не се е променяла от 20 години и е изправена пред едно и също управление“, коментира 24-годишният Бугра Озтуг, който гласувал за Калъчдароглу в Истанбул. „Тъжен съм и съм разочарован, но не съм изгубил надежда“, допълва той.

Калъчдароглу, който е бивш държавен чиновник, получи 47,8% от гласовете на избирателите на втория тур въпреки оптимистичната и обхватна предизборна кампания, по време на която обеща да отмени необичайните икономически политики на Ердоган.

Божидарка Чобагилова

Източник: Инвестор

Подобни публикации

Back to top button