Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Кирил Петков най-сетне помоли ГЕРБ за подкрепа в София

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков поиска подкрепа за борбата за кметския стол в София от “всички десни избиратели и хора с демократични ценности, каквито има и в СДС, Синя София и в ГЕРБ”.

Той се обърна към тях със статус във фейсбук профила си.

“Хора, може да не харесвате ПП-ДБ, може да не харесвате мен, може да не харесвате правителството. Но, десни хора, не може да си позволим комунист с фразеология и мислене от 1973 г. да оглавява София през 2023г.”, пише Петков.

По-рано днес в интервю съпредседателят на ПП заяви, че очаква подкрепата на ГЕРБ за издигнатите за кметове на “Продължаваме промяната – Демократична България”, които са срещу кандидати на други формации.

В първия си коментар след вота Бойко Борисов намекна, че ГЕРБ ще подкрепи Ваня Григорова на балотажа в неделя.

“Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано – непоискано добро или непоискана подкрепа. И както Хекимян каза – по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност”, каза тогава той, но на следващия ден поясни, че се е шегувал.

“След като от нас не е поискано да подкрепяме никого, а и ние не сме поискали те да ни подкрепят, всяка партия е свободна да прави каквото желае”, обясни той в сряда. Борисов дори обясни, че е очаквал от ПП-ДБ да го потърсят още в нощта на първия тур, за да уговорят взаимна подкрепа за кандидатите си на балотажите.

Лидерът на ГЕРБ изненадващо разкри, че преди началото на предизборната кампания е предложил на Кирил Петков да се кандидатира за кмет на столицата, а ГЕРБ да не посочва свой кандидат.

В петък Антон Хекимян, който бе кандидат за кмет от ГЕРБ, подсказа за кого ще гласува на предстоящия балотаж.

“София не е изправена пред никакъв избор. И дори баналното колебание за по-малкото зло трудно се аргументира. Липсата на десен кандидат в надпреварата на балотажа за кметския стол е най-лошата развръзка! Въпреки това аз ще гласувам не с емоция, а с разум! Крим НЕ е руски и посоката е Европа, не Евразия!”, написа Хекимян в профила си във Фейсбук, намеквайки, че не симпатизира на Ваня Григорова, БСП.

В редиците на ГЕРБ обаче явно цари разделение по въпроса за подкрепата.

“Борис Бонев, Лена Бориславова и голяма част от актива, коментаторите и анализаторите на ПП – ДБ, са напът да ми покажат за кого трябва да гласувам в неделя. Със сигурност не бих подкрепил партии, които мразят ГЕРБ”, написа във фейсбук Тома Биков от ГЕРБ.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button