Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Национален конгрес на ДПС в София, избират двама председатели на партията

Движението за права и свободи се събра на своята XI-та Национална конференция.

 

конгрес дпс
БТА

 

 

конгрес дпс
БТА

 

 

конгрес дпс
БТА

 

С аплодисменти и скандирания ДПС, бяха посрещнати Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, които се очаква да бъдат избрани за съпредседатели на партията. Очаква се близо 1000 делегати от цялата страна да участват в избора на съпредседатели на ДПС в рамките на конференцията. Тя се провежда под надслов: “Новото начало – заедно с хората!”. В началото прозвучаха химните на България и Европейския съюз.

Основната задача на партийния конгрес ще бъде изборът на ръководство на ДПС. Предложението на почетния председател Ахмед Доган е лидерският пост да се раздели между двама души – Делян Пеевски и дългогодишния депутат и бивш екоминистър Джевдет Чакъров, който е лекар по професия.

Как се стигна до тук?

Карадайъ за подадената оставка: Изчерпах се

През ноември миналата година Мустафа Карадайъ изненадващо подаде оставка като председател на ДПС. Това се случи малко преди да изтече редовният му мандат. По-късно той обясни, че е взел решение да се оттегли в аванс, за да не влияе по никакъв начин на процесите по избора на нов или нови лидери на движението.

Със същия акт Карадайъ се оттегли и от председателския пост на групата в Народното събрание, която незабавно бе оглавена от Делян Пеевски.
 

Карадайъ Доган
БГНЕС, ДПС, колаж

Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС

 


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пое временно кормилото в ДПС и бе обявено, че той ще председателства в партията до Националната конференция. “Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост”, написа тогава Доган до партийния актив.

Малко след това се проведе национална конференция на ДПС, на която Пеевски официално обяви, че се кандидатира за лидер на движението. Ахмед Доган не присъства, а отсъствието му бе обяснено с грип, който принудил почетния председател да си остане вкъщи.

Ахмед Доган: Делян Пеевски е феномен в българската политика

На 3 януари тази година Доган направи предложението за двама нови лидери, като го нарече “формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС”.
 

Джевдет Чакъров
Булфото

 

  •  д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото той в продължение на 14 години девет последователни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал.

 

 

Делян Пеевски
БГНЕС

 

  • г-н Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще боде позитивно да продалжава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС.

 

В мотивите ми за този „тандем” е принципа на взаимното допълване а не на конкурентното начало: защото “два остри камъка брашно не мелят” . А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш трябва да бъдеш силен, активен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата.
Ахмед Доган
Източник: DARIK 

Подобни публикации

Back to top button