Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Нинова: Прекратяваме преговорите с ГЕРБ за първия мандат

БСП се оттегля от разговори с ГЕРБ за правителство с мандат на ГЕРБ. Това обяви в централата на БСП лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ действията на ГЕРБ са неясни и задкулисни. Остават червените линии като оръжието за Украйна и Истанбулската конвенция.

Днес проведохме среща с ГЕРБ за първия мандат. Смятаме, че ГЕРБ има сбъркана концепция за съставяне на правителство в този труден момент. Г-н Борисов извади партиен кандидат, той излезе със свои задачи и приоритети. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова и обяви, че прекратяват преговорите за първия мандат с ГЕРБ. Взехме решение: прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат за съставяне на правителство – нито за участие, нито за подкрепа, каза тя.

Направихме достатъчно, хаосът и лицемерието, което демонстрират, не може да продължава, поне за нас, коментира още Корнелия Нинова:

“Направихме достатъчно в желанието си да дадем стабилност на българския народ. Не получихме никаква ясна представа какво правителство, с какви пет задачи. Само срокът беше ясен. Никой няма яснота за какво става дума. Взехме решение на Изпълнителното бюро, прекратяваме преговорите с ГЕРБ за първия мандат”, каза лидерът на БСП.

Тя обвини Борисов, че се съгласява с всички искания на всички политически партии и за пореден път подчерта, че категорично от БСП са против износа на оръжие за Украйна.

По-рано днес:

 

Според Нинова стратегията на ГЕРБ е: “Вие ни дайте сега гласовете, за да мине правителството, после си оставяйте различни, критикувайте го това правителство, но то ще си действа както иска”.

Тя е категорична, че от БСП няма да бъдат резервен пръст на бутоните в парламента.

“Те са коалицията на войната, те са джендърската коалиция, така че те са на ход. И без това отговорността е на първия, и без това месец и половина преговаряха с втория, нека да си финализират този разговор и да си направят правителство”, коментира Нинова по отношение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Тя каза, че днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев по никакъв начин не се е отразило на решението да не подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ. Лидерът на левицата коментира още, че ще повярват на изявлението на Гешев, ако подкрепи думите си от днес с реални действия от утре натам.

 

“Целият този сценарий тя (кандидатът за премиер Мария Габриел – бел. ред.) да иска оставка, прокурори веднага да искат оставка, всичко остава извън реда, правилата и законността в България”, категорична беше Нинова.

 

 

 

Мария Йорданова

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button