Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Икономика

Ускоряват инвестициите в летище София, може да се превърне в авиационен хъб

Инвестициите на летище София ще бъдат ускорени. Това стана ясно след среща на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев с главния изпълнителен директор на фонд Meridiam и председател на надзорния съвет на “СОФ Кънект” Тиери До и посланика на Франция Жоел Мейер.

На нея са били обсъдени възможностите за разработване на общи транспортни проекти от взаимен интерес. Операторът на летище Мюнхен, който е партньор на концесионера “СОФ Кънект” е поел ангажимент, да има по-активната роля в проекта за развитие на летище София, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Вицепремиерът Христо Алексиев постави въпроса за сигурността на летището. От своя страна Тиери До заяви, че концесионерът е предприел необходимите мерки, за да се гарантира сигурността и безопасността на столичното летище и да не се допускат пропуски в бъдеще. Той изрази готовност да работи за превръщането на летище София в авиационен хъб за региона.

От своя страна посланикът на Франция Жоел Мейер изтъкна важността на подобряването на регионалната свързаност и ненарушаването на веригите на доставки. В тази връзка той заяви, че трети мост над р. Дунав, между България и Румъния, е от голямо значение за постигане на тези цели и се ангажира с оказването на необходимата подкрепа в полза на ускоряване проекта.

Източник: МЕНИДЖЪР

Подобни публикации

Back to top button