Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Абонатите на “Топлофикация София” ще могат да следят в реално време потреблението си

Абонатите на “Топлофикация София” от днес ще могат да следят в реално време потреблението на топлинна енергия в етажната собственост, в която е имота им регистриран в “Моят портал” както и да получат данни за фактурираната енергия и годишно изравняване при тези, които са на прогнозен отчет, съобщават от столичното топлофикационно дружество.

Услугата даваща възможност за мониторинг, ще бъде достъпна за всички потребителите, захранвани от топлофикационните райони “София”, “София Изток” и част от ТР “Земляне”. ТР “София” включва централната и северната част на столицата. В ТР “София Изток” влиза югоизточната част на града, включително жилищните комплекси “Младост” и “Дружба”, а в територията на ТР “Земляне” влизат районите “Красна поляна”, “Красно село”, “Овча купел”, “Борово”.

Абонатните станции в тези райони вече са присъединени към системата за управление и наблюдение SCADA, по която “Топлофикация София” работи активно през последните 3 години. Ползвайки новата функционалност клиентите ще могат да конфигурират предоставяните данни за имотите регистрирани в профила им в “Моят портал”, съобразно избрани от тях критерии, да проследяват и сравняват месечното и годишно потребление, както и да изтеглят избраната информация в табличен вид на собствено електронно устройство.

Новата услуга “Мониторинг и управление” има атрактивен графичен интерфейс, чрез който предоставя на клиентите в реално време текущи данни и показанията на абонатните станции за обектите, описани в профила им “Моят портал”. Клиентите ще имат информация за температура на подаващата вода от топлоизточника, зададената и текуща температура на водата за отопление и битова гореща вода, външна температура на въздуха и показанията на топломера в абонатната станция. За удобство и възможност за сравнение с предишни периоди информацията е предоставена схематично и графично.

Източник: БНТ

Подобни публикации

Back to top button