Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Босилеградчани посетиха София по повод националния празник на България

Босилеградското сдружение „ГЛАС” отбеляза единадесет години от основаването си и седем години от дейността на портал „Гласпресс” с еднодневна екскурзия до София. Общо 50 приятели и партньори на Сдружението посетиха българската столица в навечерието на националния празник на България Трети март. Пристигайки в София, босилеградчани посетиха храм-паметника „Св. Александър Невски” и Националната галерия.

След това те се разходиха из централните улици на столицата в очакване на фолклорния концерт спектакъл, организиран от Фондация „Българе” по повод празника, който се състоя вечерта в Зала 1 на НДК. Проявата „Земя като човешка длан” събира танцьори от ансамблите „Българе”, „Чинари”, Фолклорен танцов ансамбъл „София-6”, момчета и момичета от школата на Нешка Робева, Академичен хор към Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и други. Билетите за сънародниците ни от Босилеград бяха осигурени от бизнесмена Любомир Пенев.

„Искрени благодарности към Сдружение „ГЛАС” за това пътуване и възможността да посетим София, кулминацията бе концертът и емоцията, изпитана по време на спектакъла, който ни припомни за великата ни история”, каза Невенка Костадинова от Босилеград.

„Винаги сме се чувствали горди от това, че сме българи. Преживяното от концерта тази вечер ще го помним и разказваме дълго. Честит празник на всички българи!”, споделиха в един глас Венка и Димитър Димитрови от Босилеград.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button