Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Джаз концерт в София

по повод 10 години от членството на Република Хърватия в Европейския съюз

Посолството на Република Хърватия в Република България организира концерт на известната хърватска джаз група Elvis Stanić Group на 1 юни 2023 г. (четвъртък) от 20:00 часа в Sofia Live Club. Концертът е с вход свободен като подарък за публиката в България по повод честването на 10 години от членството на Република Хърватия в Европейския съюз.

Elvis Stanić Group е джаз фюжън група, която съчетава средиземноморската мелодичност на традиционната хърватска музика с латино ритмите и съвременните джаз тенденции. Носители са на 16 „Porin“ награди за джаз музика. В състава ѝ влизат Иван Попескич – пиано, Горан Рукавина – бас китара, Марко Лазарич – барабани и основателят на групата – Елвис Станич – електрическа китара.

Елвис Станич е един от най-добрите хърватски съвременни китаристи и акордеонисти и най-награждаваният джаз композитор от средното поколение в Хърватия. След като завършва джаз композиция и джаз китара в престижния „Berklee College of Music“ в Бостън, той се завръща в Хърватия и основава Elvis Stanić Group, с която изпълнява авторска музика.

Изявява се на много джаз фестивали в страната и чужбина (САЩ, Китай, Великобритания, Норвегия, Нидерландия, Германия, Австрия, Италия, Словения, България, Турция, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Унгария, Черна гора), като два пъти се изявява като единственият хърватски представител на най-големия джаз фестивал в света в Монтрьо. Сред наградите, които е получил, се нареждат 28 дискографски награди „Porin“, 9 награди „Status“ на Хърватския музикален съюз и орден Даница Хърватска с лика на Марко Марулич за изключителни заслуги в областта на културата от президента на Република Хърватия.

Джаз концертът е част от културната програма по повод 10 години от членството на Хърватия в Европейския съюз и се организира с финансовата подкрепа на Министерството на външните и европейските работи на Република Хърватия и Министерството на културата и медиите на Република Хърватия.

Източник: Новината

Подобни публикации

Back to top button