Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума, каза Свиленски

„В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите общински съветници няма да подкрепят Борис Бонев за председател на съвета“, каза пред журналисти Георги Свиленски от БСП след разговори с кмета на София Васил Терзиев.

 

Свиленски припомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до председателите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции.

„Корнелия Нинова днес е в Шумен на регионална среща с наши избрани кметове и общински съветници и поради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да участва заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице“, обясни Свиленски.

„Запознахме кмета на Столична община, неговият екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет съвместно взехме, а именно – първо да представим проблемите на столицата“, посочи Свиленски.

 

„За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума“, подчерта той.

„Дошли сме да поставим приоритетите на гражданите на София. За постове, за подкрепа и мнозинства не разговаряме. Борис Бонев няма да бъде подкрепен“, заяви Свиленски на влизане в общината.

На въпрос имало ли е задкулисни разговори между Борис Бонев с лидера на БСП Корнелия Нинова, Свиленски заяви, че не знае за такива. “Борис Бонев е общински съветник от четири години, преди това е бил представител на гражданско сдружение. Той е също толкова публична личност, колкото и ние, и сигурно всеки от нас в даден момент е водил някакви разговори, но не могат да бъдат наречени задкулисни”, обясни Свиленски.

По-късно се очакват срещи със „Синя София“ и „Възраждане“.

“Крайната цел е да си говорим за политики и приоритети”, каза пред журналисти в Столична община кметът на София Васил Терзиев, след разговори с представители на БСП.

“Започнахме с това от страна на БСП, което помогна да имаме изключително конструктивен разговор, точно както и ние бяхме запланували – да си говорим за политики, за приоритети, къде са ни важните точки, къде ни се пресичат идеите, какво искаме да реализираме за града за следващите четири години, кое е най-приоритетно за следващата, за да може да влезе в бюджета, и разговорът се фокусира около това, което беше и нашата крайна цел”, обясни Терзиев.

“Много се надяваме всички други, които поканихме, да се отзоват и да продължим в този дух, защото за нас е важно да поставим добри основи на това как искаме да се управлява ефективно този град, и на ниво централна администрация, и на ниво Общински съвет, на това как да променим малко подхода, където добрите идеи, независимо дали идват от управляващи, или от опозиция, биват подкрепяни”, добави кметът на София.

Терзиев изрази надежда всички други поканени, които ще получат отново покана, да се отзоват.

Източник: БТВ

Подобни публикации

Back to top button