Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини

Мартенски дни на изкуствата в община Ботевград

В Ботевград беше даден старт на инициативата Мартенски дни на изкуствата. Тази вечер, от 18.30 часа, жителите и гостите на общината могат да посетят концерта „Усещане за пролет“ на Общинския духов оркестър – Ботевград.

Програмата ще продължи на 23 март, когато се навършват 110 години от гибелта на Стамен Панчев – творец и общественик, жител на Ботевград. В негова памет е концерта „Поетът с цигулката“, който ще се проведе в малкия салон на читалището от 18.30 часа. Участие ще вземат Смесен градски хор „Стамен Панчев“, пианисти от Детска музикална школа към НЧ „Христо Ботев 1884“ и Общинска библиотека „Иван Вазов“.

Мартенски дни на изкуствата е традиционно събитие в Ботевград, каза пред Радио София главният експерт “Културно-информационни дейности и публични прояви в общината Милена Христова. Традиционно, като част от Мартенски дни на изкуствата, се провежда Националният литературен конкурс „Стамен Панчев“.

„Темата е препоръчителна и тази година беше „Всемир“. Конкурсът е само ученически, в две възрастови групи. Могат да пишат разкази на тази тема и едно произведение, което да бъде посветено на Стамен Панчев“, обясни Милена Христова.

На 25 март, от 13.00 часа, в Залата за съвременно изкуство в Ботевград ще се състои официалната церемония по награждаване на победителите в деветото издание на конкурса.

Подробности за програмата на Мартенски дни на изкуствата можете да чуете в звуковия файл.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button