Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Посрещнаха с овации и протест Зеленски пред МС

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба също е част от делегацията, пристигнала на официална визита в България

Посрещнаха украинския президент Володимир Зеленски с овации при влизането му в сградата на Министерския съвет в София. Министърът на външните работи Дмитро Кулеба също е част от делегацията, пристигнала на официална визита в България, съобщи NOVA.

Тя кацна в София минути след 12.00 ч. Полетът бе извършен с българския правителствен самолет. Новината за еднодневното посещение на Зеленски обяви тази сутрин премиерът Николай Денков.

Малко след 13.00 ч. делегацията на Зеленски влезе в Министерския съвет. Той ще разговаря с премиера Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

В същото време БТА съобщи, че протест се е провел пред сградата на Министерския съвет срещу еднодневното посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски в страната.

Източник: Вести.

 

Подобни публикации

Back to top button