Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Не съм запознат с дейността на дядо ми

Бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев заяви, че дядото на Терзиев е дългогодишен началник на Трето управление на ДС, а баща му Александър Терзиев е бил офицер от Първо главно управление на ДС

“Комунистическият режим и това, което са направили с Народния съд, с цялата репресивна машина, всичките тези десетки хиляди хора, които са ги занулили и са смазали бъдещето на децата им – просто ми е трудно да ви покажа какво чувствам. Защото реално това е всичко, против което аз се боря днес. Аз се боря да създадем можещи, мислещи, свободни хора и мисълта някой да дойде утре и всичкото това, всичките тези хора, целият гръбнак на едно гражданско общество да изчезне без причина, без съд, просто защото някой не ги харесва, защото са “врагове на народа” е ужасно”.

 

Това заяви пред БНТ Васил Терзиев – номинацията на “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, “Спаси София” за кмет на столицата.

 

И ние – за съжаление – от това, че сме си избили и маргинализирали интелигенцията, хората, които се движили икономиката, ние патим още и днес. Защото тази свобода, този дух е изчезнал. И този автократичен режим я е смазал. И се чувстваме като жертви – това е най-големият проблем, който трябва да решим като общество: да не бъдем жертви, каза Терзиев.

 

В интервю за предаването “ЕвроДикоф” миналата седмица бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев заяви, че дядото на Терзиев е дългогодишен началник на Трето управление на ДС, а баща му Александър Терзиев е бил офицер от Първо главно управление на ДС.

 

На мен ми е трудно да чувствам вина, тъй като аз не съм запознат с делата на моя дядо. Моят дядо е бил активен преди аз да бъда роден. Той е починал малко след Прехода. Но имам емпатия към хората и ме боли, когато има такава несправедливост. Това е една голяма несправедливост, това е престъпление. И никога с лека ръка не бива да допускаме подобни неща да стават отново, заяви тази вечер пред БНТ Васил Терзиев.

 

Интересно, че Васил Терзиев се оправдава само за дядо си, но не споменава баща си Александър Терзиев, който е бил резидент на ДС в българското посолство в САЩ, където синът му – настоящият кандидат за кмет е започнал да учи там.

Кандидатът за кмет опроверга твърденията, че възможностите на семейството му стоят в основата на успеха му днес: “Моят успех може да бъде много лесно проследим: как съм си изкарвал оценките в училище, кога съм започнал първа работа, как сме започнали “Telerik” със спестяванията – аз и още трима приятели, кога е дошъл първият милион като приход на компанията, кога е дошъл първият мой личен милион. Така че абсолютно отговорно мога да кажа, че съм си изградил успеха сам и това ме прави независим”.

 

Общинският съвет е взел решение Паметникът на съветската армия да бъде преместен. Така че областната управа трябва да имплементира това решение. Аз съм го казвал неведнъж като гражданин: бих се радвал там да има нещо, някакъв символ, който указва това ние какви сме. Нещо, което визуално да го унагледява това, което пише на парламента “Съединението прави силата”. И там да бъде мястото, където ние почитаме нашите герои, нашата идеали, това, което искаме да ни води като като нация, заяви още Васил Терзиев.

Източник: Епицентър

Подобни публикации

Back to top button