Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Премахват реклама на храна с упойващо вещество

Билбордът е поставен в близост до училище, Георги Георгиев иска да се въведат спешни правила за рекламните съоръжения

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев поиска спешно да се премахне реклама от билборд в близост до софийско училище. Сигналът е подаден от наблюдателни граждани. И заради безконтролно поставени реклами по билбордовете Георги Георгиев днес се срещна с асоциациите за външна реклама, съобщиха от СОС. Продуктът, който се рекламира до училището е храна с активна съставка, която е еквивалентна на марихуана.

„Незабавно поисках от Столичния инспекторат да премахне недопустимото съдържание, защото противоречи на общинската наредба. За да не се повтарят повече такива действия, поканих на спешна среща асоциациите за външна реклама. Изисках от тях в двуседмичен срок да изработят общи правила за външната реклама в София. Не е нужно да откриваме топлата вода, а да бъдат приложени международни стандарти. Текстовете ще внеса в Комисията по архитектура на СОС, за да бъдат разгледани и одобрени от колегите съветници”, коментира Георгиев. Шефът на градския парламент отбеляза, че като юрист, много държи на правилата, защото те подреждат света, в който живеем.

Източник: Столица

Подобни публикации

Back to top button