Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниТуризъм

През юни започват полетите между София и Бургас

Бургас. Националният превозвач “България Еър” започва да изпълнява вътрешни полети по сезонна линия между Бургас и София на 23 юни, а от 30 юни полетите ще бъдат всеки ден. Авиокомпанията пусна билетите за продажба в сайта си.

Полетът е с продължителност 50 минути. От София до морския град е планирано пътниците да тръгнат в 20 часа на 23 юни, а връщането е насрочено за 21.30 часа. Цените на билетите започват от 80.83 лева за икономична класа до 374.20 лева до място в бизнес класа с допълнителни услуги.

В същото време „България Еър“ съобщи, че e подписан и договор за втора кодшеър дестинация с Iberia.

След старта на сезонните директни полети до Барселона в края на април авиокомпанията зарадва пътниците си и с новина за линията до испанската дестинация. В началото на май 2023 г. „България Еър“ подписа договор с Iberia, с който включва Барселона като втора кодшеър дестинация. Всички полети по линията ще бъдат оперирани от националния превозвач на България, а испанската авиокомпания ще издава билети за двете отсечки на своя бланка. Съвместният договор между двете авиокомпании включва още и линията София – Мадрид – София, по която също основен опериращ превозвач е националният превозвач на България.

Благодарение на договора за сътрудничество между „България Еър“ и Iberia много от предпочитаните летни дестинации са още по-достъпни на прага на отпускарския сезон. Освен като крайна точка, Барселона е и удобен трансферен пункт за пътниците на националния превозвач, които желаят да посетят някои от най-атрактивните дестинации на Иберийския полуостров – Порто, Билбао, островите Менорка и Ибиза и много други. По този начин авиокомпания „България Еър“ още веднъж разширява мрежата от дестинации, които предлага на своите пътници.  Слънчевите Лас Палмас и Тенерифе ще продължат да бъдат само на един билет разстояние и през този сезон с удобен трансфер в Мадрид.

Полети по линията София – Барселона – София ще бъдат изпълнявани през целия летен сезон, който бележи края си на 28 октомври. Разписанието включва две честоти на опериране седмично – вторник и събота, което дава възможност за едноседмична ваканция или кратко приключение с богато културно-историческо наследство, златни плажове и кристално чисти води.

Най-ниската цена за еднопосочно пътуване до магнетичната Барселона е само 95 евро в икономична класа и включва ръчен багаж до 10 кг., дамска чанта или лаптоп, безплатен кетъринг на борда, както и безплатен check-in 24 ч. преди полет.

Източник: Bgtourism.bg

Подобни публикации

Back to top button