Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Здраве
Популярно

Тормозят ли ви магнитните бури?

И да са мъка за вас, решение има

Връхлитането на магнитните бури са истинска напаст за част от от хората. В настоящата статия обаче ще ви разкажем абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за финал ще ви разкрием начин, по който да разбирате винаги навреме с точност в коя част от седмицата ще се явят магнитни бури.

На кои типове магнитните бури не им понасят

Различни изследвания показват, че близо 48 % от хората са уязвими към магнитните бури, а в последните десетилетия броят им набъбва. Не всички от тях са наясно, че личното неразположение, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са породени или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт се усещат, могат да бъдат усетени ден по-рано преди самата магнитна буря, а при други – в окото на бурята.

Но не изпадайте в паника – със съвсем малки усилия човек може да се адаптира и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са адски полезни и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще стане дума за онова, което ви би било добре да знаете за магнитните бури и какво да приложите, за да се преборите с тях.

А дали сте метеочувствителни?

В случай, че магнитните бури ви въздействат недобре, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Дори и да е така, това не трябва да предизвиква притеснения – всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора стават жертва на различни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или неприятният студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-емоционални. Понякога им се стоварват болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Типично за тях е и безсънието. Характерна за тях е също намалена работоспособност, разсеяност и отслабена концентрация. Субективното усещане за задух е обичаен симптом.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси – със сигурност промените във времето имат негативно въздействие върху вас . Магнитните бури са мъка за хипотониците – хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди. Ако сте част от този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

Какви храни да хапвате по време на магнитна буря

Какво ще похапвате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенно значение за вашата боеспособност срещу трудния период. Диетата, която ще подкрепи тялото и духа, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти. –

  • Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Много добре влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.
  • Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.
  • Хлябът: Би било добре да е ръжен, защото за него са характерни най-ценните съставки – витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия хляб поне в тези дни.
  • Чайове и билки: Изборът на билки винаги е широк, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите природен коктейл от няколко билки, които влияят не просто добре срещу магнитни бури, а и по принцип.
  • Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с булгур. Ако сложите в кашата мляко, внимавайте за това да е нискомаслено.
  • Не залагайте на месото, да се консумира повече риба.

Полезни навици за добро здраве при магнитни бури

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. Спете повече – както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, отдайте се на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни разведряващи 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да си стоите вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Изключете за определен период обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Поне с малко намалете цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте дългия престой пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане – тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в стратегията ви.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

По-хубаво е да намалите поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът пречи по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Въздържайте се от приоритетни решения и не прекалявайте с шофирането.

За финал – ето къде да проверите за магнитните бури

Силно вероятно е да сте открили, че в новинарските агенции е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче голяма част от тях не отговарят на истината. Колкото и да са много, има един-единствен подход, с който да се информирате навреме за бурите – намира се на страницата на НИМХ на БАН.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Back to top button