Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Войната в СОС – Георги Георгиев обвини в 10 лъжи Борис Бонев

Споровете и обвиненията между съветниците от ГЕРБ и ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет продължиха и през уикенда.

След участие на Борис Бонев по БНТ последва яростно опровержение на казаното от него от Георги Георгиев, бивш председател на СОС и общински съветник от ГЕРБ-СДС.

Публикацията на Георгиев: 

“Десет лъжи преди 10 часа сутринта в събота” – моноспектакъл от Борис Бонев по БНТ. Казват, че се лъже най-много след лов и преди избори. Е, днес общинският съветник Бонев показа, че се лъже добре по всяко време.

Ето ги лъжите и фактите:

Лъжа:
Договорите за почистване на града не съдържали санкции и нямали срокове. Затова София още е затънала в несъбрани клони. Обаче те двамата с Терзиев били глобили с рекордни санкции заради Онзи снеговалеж и непочистените клони.

Факти: Как “глобихте рекордно” фирмите, ако няма санкции по договорите? Ако сте прав или няма санкции, защото договорите са калпави, или сте наложили санкции фиктивно – за пред медиите. Договорите за почистване са на сайта на общината, съдържат десетки страници с правила за контрол и отчетност, стига някой да иска да ги прилага. Виж Раздел X, чл.36 – 40. Освен това в Техническата спецификация, неразделна част от договора, има раздел IV. КОНТРОЛ И САНКЦИИ. ОТЧЕТНОСТ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ (стр.63). Там пише, че за всяко неизпълнение могат да бъдат наложени санкции съгласно Таблица 1 и Таблица 2 (стр.70 до 79). В таблицата е показан вида на неизпълнението, кога се налага санкция, както и срок за отстраняване на неизпълнението, след констатирането му от Възложителя. Всичко това го пише ето тук:
https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?isPublicProfile=false&tenderId=128488&tab=&page=1&searchParam=&sortParam=Id&sortDirection=False

Лъжа:
Рекордни глоби спрямо предишни години.

Факти: Кметът Фандъкова е налагала санкции от над половин милион, достигайки до над милион за зимен сезон. Справките са в общината.

Лъжа:
Г-н Борисов не бил подкрепил Терзиев на изборите.

Факти: Васил Терзиев стана кмет с най-ниската подкрепа в демократичната ни история и с най-малка разлика пред опонента си – с 4 600 гласа преднина на втори тур. Социолозите са категорични, че подкрепата на част от симпатизантите на ГЕРБ е била решаваща за победата на Терзиев на втория тур, а тя дойде след призив на Борисов за гласуване за Терзиев. С подобно отричане на очевидни факти блокирахте съвета три месеца. И продължавате.

Лъжа:
За първи път били въвели “граждански бюджет” с новия бюджет за 2024 г.

Факти: Граждански бюджет София има от 2 години. Въведе го лично Фандъкова през 2021 г. Пише го дори в сайта на Спаси София с препоръка да се увеличат парите за тях. Доста нелепо стана, нали?

Граждански бюджет

Лъжа:
“Аз не съм кандидат за шеф на СОС вече 2 месеца”.

Факти: И сте кандидат, и сте Лъжливото овчарче – според публикации, които не отрекохте, а потвърдихте и днес, сте кандидат за ротационен председател. Споразумението, подписано от вас и Терзиев, е публично.

Лъжа:
“Не ми е мечтата да бъда председател на общинския съвет”.

Факти: Ето снимка от това лято, на която след като излязох от заседанието замалко сте се настанил на стола на председателя – един не-мечтател за не-председател ???? И продължавате с опитите си до днес.

Лъжа:
“Парите за увеличението на заплатите в транспорта ще дойдат от повишени приходи от продажби на карти и билети и затова ги няма в бюджета”. После казахте “бюджетът може да си позволи увеличенията”.

Факти: Не, няма как да продадете карти и билети за 40 млн. лева повече, това ще е ръст с 28% на пътниците – при положение че вече през 2023 г. бихме рекордите за приходи от преди КОВИД, благодарение на новата система за електронно таксуване и въведеното от нас плащане с банкови карти. Но освен ако не задължите гражданите да се движат с градски транспорт, заложеният ръст е непостижим и ще фалирате транспорта с такива измишльотини. Или просто ще увеличите цените на картите и билетите – това е единственият начин да намерите парите. Ако е така, кажете го сега.

Лъжа:
За първи път кметът представял на политическите групи проекта за бюджет. Досега ставало, ама на тъмно при зам.-кмета по финанси Барбалов.

Факти: Всяка година досега кметът и/или зам.-кметът по финанси за представяли лично и поотделно на всяка група проекта за бюджет и то преди да го обявят публично. Признахте си, че сте го обсъждали с Барбалов “на тъмно” – попитах колегата Барбалов – кълне се, че нито е искал, нито е стоял на тъмно с Вас, г-н Бонев ???? Идвал сте винаги с групата на Демократична България на тези консултации.

Лъжа:
“За първи път 50 млн. лв отивали в районните кметове… от държавния бюджет”.

Факти: Прав е колегата, не е лъжа, осигурените пари не са от общинския, а гласувания от ГЕРБ по настояване на г-н Борисов държавен бюджет. Приет от парламента със закон. В такива случаи дори ние благодарихме освен на ГЕРБ и на ПП за държавническото отношение към София – одобриха финансиране от 100 млн. лв за подготвени от нас миналата година проекти за булеварди, училища, детски градини. Така че да кажете, че е заслуга на Вас с Терзиев това, че нашата партия в НС подкрепи подготвените от г-жа Фандъкова проекти, е НАГЛОСТ.

Лъжа:
Ние сме конструктивни и търсим решения.

Факти: Не, търсите си работно място, защото Ви е обещано, ако подкрепите Терзиев за кмет, да станете шеф на съвета. Затова и шантажирате коалиционните си партньори. Ако греша – моля публикувайте подписаното преди изборите коалиционно споразумение.

Дотогава – мислете не за себе си, а за тези, които ни избраха. Те искат работещ съвет със зрели хора. Днес виждаме само пубертетски маниер и хъшлашко отношение към проблемите на милион и половина граждани.

Източник: OFFNews

Подобни публикации

Back to top button