Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Спорт
Популярно

Министрите Весела Лечева и Александър Пулев коментираха възможностите за финансиране на спортната база

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев коментираха на работна среща възможностите за финансиране на спортна инфраструктура с финансови инструменти по Програма за развитие на регионите (2021-2027). На срещата присъстваха представителите на Фонда на фондовете, Фонд Флаг и Регионален фонд за развитие, изпълнителните директори на държавните спортни бази, директори на дирекции в ММС.

Двете министерства планират и голяма среща със спортни клубове, федерации и търговски дружества, които се занимават със спорт, за да им разяснят възможностите на фондовете.

„Спортната инфраструктура има необходимост от много средства, но няма как държавата да финансира сама всичко. Необходимо е да се насърчат организациите да търсят и друго финансиране, за да могат да направят базата си привлекателна и пълна със спортуващи хора“, каза министър Лечева.

Министър Пулев изтъкна предимствата в новия програмен период, в който се предвижда до 40% безвъзмездна помощ.

„Важна е синергията между нашите две министерства, за да са наясно организациите, които развиват спорт и искат да имат подходящата инфраструктура как могат да финансират своите проекти“, каза министър Александър Пулев.

Финансирането ще става на базата на жизнеспособност на проектите – при доказан потенциал за генериране на приходи и изплащане на кредитното финансиране. Параметрите на финансирането са до 20 млн. евро за проект, до 20 години срок на погасяване, гратисен период – до 3 години, ниски лихви и облекчени изисквания за обезпечение, изисквания за собствено участие от 5%, но с възможност за редукция до 0%.

От Фонда на фондовете дадоха и примери за успешно партньорство като парк „Възраждане“ в София, спортен комплекс „Владиславово“ във Варна,  плувен комплекс в Младежкия парк в Русе и други.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button