Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Премахват палатките пред Паметника на съветската армия

Експерти от район "Средец" изготвиха пореден констативен протокол за състоянието на монумента Паметник на съветската армия в Княжеската градина на София

Експертната оценка вече е изпратена на Областния управител Вяра Тодева, съобщи кметът на района Трайчо Трайков. Издадено е и предписание за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани в близост до съоръжението, чрез поставяне на строителна ограда и демонтиране на опасните елементи. comment0visibility1249 access_time24/04/2023РАЙОН „СРЕДЕЦ“, СО Живеещите на “Шишман”: Свикнахме улицата да е непрекъснато кална и разкопана От областната администрация са избрали по-отговорния и директен път – да поемат цялата организация по преместването на паметника, без собствеността да се прехвърля още веднъж към Столична община, инфомира още кметът на Средец. Заради липсващи документи: Паметникът на съветската армия няма да се премести до края на годината “Имам уверението на г-жа Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира адекватно, за разлика от всички предишни случаи, когато подобни предписания, актове и заповеди са игнорирани или обжалвани по съдебен ред и не са изпълнявани, дори когато съдът е потвърждавал основателността им”, съобщи районният кмет. В отделно писмо до дирекция Сигурност на СО Трайков е поискал да се предприемат мерки за спазване на условията в издаденото от тях съгласувателно писмо за провеждане на акцията пред съоръжението. В писмото изрично забранява поставянето на преместваеми обекти като шатри, палатки и други подобни, отбелязва районният кмет. Пет палатки ще пазят Паметника на съветската армия в Княжеската градина Това означава, че разположените пред монумента палатки на политически партии, които имаха за цел да го пазят от евентуалното преместване, трябва да бъдат премахнати.

Източник: Столица.bg

Подобни публикации

Back to top button