Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

В “Триадица” планират ремонт на градинката на църквата “Св. Георги Победоносец”

В столичният район "Триадица" планират ремонт на градинката около църквата "Св. Георги Победоносец" на бул. „П. Евтимий” в близост до Петте кьошета. Това съобщават от районната администрация.

Кметът на „Триадица“ Димитър Божилов и зам.-кметът инж. Христо Вълчанов проведоха през изминалата седмица работна среща с църковното ръководство на храма относно планирания ремонт на парковото пространство. Представители на отдел “Контрол по строителството” заедно с кмета на район “Триадица”. “Църковното ръководство изрази желанието си да бъде отделена прилежаща площ от храма, отстояща 7 метра. От своя страна районният кмет уточни, че паркът е паметник на градското изкуство под закрилата на НИКН. Районът има готовност за изготвяне на проектна документация в три направления: изготвяне на ландашафтен проект за парковото пространство, реставриране на чешмичката и намиране на ново подходящо място за паметника на Димитър Пешев на територията на парка”, уточняват от администрацията. Във връзка с проведения разговор се планира среща с всички заинтересовани страни, в това число и с юридическото лице сключило договор за дарение за ремонта на парка. Базиликата е построена през 1899 – 1909 година по проект на архитект Алекси Начев. Градинката е едно от любимите места за разходка на столичани.

Източник: Столица.bg

Подобни публикации

Back to top button