Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Мнения
Популярно

Васил Терзиев обмисля ул. “Граф Игнатиев” да стане “Навални”, иска и ул. “Кристиян Таков”

Това, което искаме като администрация да направим, е да има улица на името на Алексей Навални и улица на името на Кристиян Таков, заяви столичният кмет Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), предаде БТА.

 

На въпрос – “Това с Навални може ли да замени улица “Граф Игнатиев”?”, Терзиев отговори: “Възможно е, но това е тема, която ще търпи развитие”.

 

Той каза, че темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, но не е сега моментът за това. Трябва да положим една по-добра основа за развитието на града и чак след това да преминем към идеологически теми, по които винаги ще има различни мнения, коментира Терзиев.

По повод избора на председатели на комисии, което трябва да се случи днес в СОС, Терзиев каза, че не е нормално най-голямата политическа сила в Общинския съвет, която има 23-ма общински съветници, да има председатели на две комисии, които нямат особено отношение към големите проблеми на столицата. Терзиев каза, че се е надявал да види разпределение на председателските места, което да има някаква политическа логика. “Има по-важни комисии, има и не чак толкова важни и там да бъде разпределено на базата на тежестта на всяка една от политическите формации”, посочи столичният кмет.

По повод на честванията на Деня на защитниците на отечеството Терзиев каза, че, “ако някой иска да протестира, нека иде пред външно министерство”.

 

Той съобщи, че от Министерството на външните работи (МВнР) са му изпратили нота с молба “за извършване на съответните действия по компетентност”. По думите на кмета тези действия се изразяват в това да бъде осигурено безопасно протичане на проявата. Кметът подчерта, че той не може да разреши или забрани протеста. Забранихме Луковмарш, но там е различно, има различни процедури, когато се организира митинг, шествие и други, каза столичният кмет. Моята позиция съм я заявявал нееднократно за това къде е Русия и къде е Украйна и че ние трябва да бъдем от правилната страна на историята, каза кметът.

Васил Терзиев коментира и отмяната на извънредната точка, включена в дневния ред на днешното заседание на СОС относно участието на районните администрации на Столична община като водещи партньори по проекти по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“. Терзиев каза, че се очаква СОС да одобри провеждането на извънредно заседание на 27 февруари, на което докладът да бъде разгледан.

Относно напрежението около кмета на район “Илинден” Емил Бранчевски, Васил Терзиев каза, че трябва да му се даде шанс “да оправи нещата, от които са недоволни хората”. Ако той не успее да отговори на очакванията на хората, ще обсъдим какво следва, посочи Терзиев. “Дори да си сваля доверието, това не може да промени дали той е кмет или не. Не съм се чувал с него, имам си достатъчно проблеми и предизвикателства”, допълни столичният кмет.

Източник: Епицентър

Подобни публикации

Back to top button